fbpx
Scroll to Content

Van box naar buiten is een documentaire over nieuwe natuurlijke manieren van huisvesten voor paarden.

We willen laten zien hoe en waarom het voor elke paardeneigenaar mogelijk is om hun paard buiten in een kudde te houden en waarom dit zo belangrijk is voor paarden.

De documentaire is informerend van aard en zal feiten over huisvesting van paarden in NL en BE laten zien. Zoals de geschiedenis van de paardenhouderij, het gedrag van (semi) wilde paarden en de connectie met onze eigen paarden, wet en regelgeving rondom huisvesten en daarnaast de mogelijkheden voor natuurlijke huisvesting in Nederland en België. Met deze docu willen we paardeneigenaren informeren en enthousiasmeren om ook een verandering te maken en hun paarden meer tijd buiten, in een kudde te geven.

Verloop van het project

In januari 2019 startte Leonie Minnee vanuit haar bedrijf Videohippisch het project Van Box naar buiten met het vinden van een gemotiveerd en getalenteerd team van jonge filmmakers. Met deze crew garandeerden we een hoge kwaliteit documentaire. Deze hoge kwaliteit is nodig om een groot publiek aan te spreken. Zelfs mensen die niet direct op zoek zijn naar een nieuwe manier van paardenhuisvesting zouden deze mooie beelden willen bekijken. De ervaring van deze crew liggen binnen tv-serie, film, short film, documentaire en bedrijfsvideo's. De meeste van hen hebben een filmopleiding achter de rug. Echter hebben we dit niet als eis gesteld omdat talent en hard werken dezelfde skills tot stand brengen.

In februari 2019 zijn we gestart met een crowdfunding via One Percent Club. 250 Gemotiveerde ambassadeurs hielpen ons met de promotie van het project. We zijn het ontzettend dankbaar voor alle inzet en het enthousiasme waarmee zij ons hebben geholpen!

Helaas is het niet gelukt om het bedrag dat nodig was voor deze documentaire bij elkaar te krijgen. Het hele project was non-profit. Het doel was informeren en de docu weids verspreiden online en via tv. Non-profit betekent niet gratis. De crew en de apparatuur kosten geld en natuurlijk worden er in dit proces onkosten gemaakt. Onze hele crew gaf in totaal bijna 10.000 euro korting op hun gage en ook sponsorden zij hun eigen apparatuur en gebruik van montagestudio's. Na deze sponsoring bleef er nog ongeveer 25.000 euro over aan kosten. Ik wil hier nogmaals benadrukken dat dit geen winst is maar een onkostenvergoeding voor gemaakte uren van de freelance crew. Na de productie van de documentaire was er geen verdienmodel aan de documentaire.

Maart was voor ons een maand van teleurstelling. We hadden keihard gewerkt en het was helaas niet gelukt het geld bij elkaar te krijgen. Alle sponsors hebben deze maand hun geld teruggestort gekregen en alle gesponsorde giften hoefden niet verstrekt te worden.

Zo gaat het verder met Van Box Naar Buiten

April is de maand van new beginnings. Het pad van crowdfunding is voor ons afgesloten voor dit project. Ons bereik binnen onze doelgroep voor de crowdfunding was volledig aangesproken en helaas bleek deze doelgroep niet groot genoeg om de kosten van de docu te dragen. Op dit moment ontwikkelen we het plan verder.

Crowdfunden is niet de enige manier van fondsen vergaren voor een project als dit. Of het mogelijk is om het hele plan Non-profit te houden weten we niet zeker. Het kan zijn dat we geldschieters gaan vinden die iets terug verwachten. Of dat het voor ons niet meer mogelijk is om tijd te investeren zonder vergoeding voor alle geinvesteerde tijd. Hier is echter op dit moment nog geen duidelijkheid over.

We houden iedereen op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen via Social Media en deze pagina. Ons streven met de docu blijft de verandering die al gaande is kracht mee te geven en nog meer paarden een leven te bieden samen met een kudde, zonder langdurige eenzame opsluiting.

Meet the crew

Leonie Minnee
Producer
Er is een stipje op de horizon dat ik met elke euro die gedoneerd wordt dichterbij zie komen. Die paarden die nu nog het grootste deel van de dag alleen in hun box staan, zij mogen buiten zijn, met hun kudde.
Deze docu kan  enthousiasmeren, informeren en leiden tot meer blije paarden!
Instagram
Ralph van Boeschoten
Director of Photography, editor

Met de documentaire Van box naar buiten willen wij positiviteit brengen, laten zien hoe het anders kan in plaats van uitlichten hoe erbarmelijk leefomstandigheden zijn.  In plaats van de eigenaar van het dier afbranden en aan de schandpaal nagelen laten zien hoe het anders kan, en hoe het beter is voor eigenaar en het dier.

Instagram
Jason Degraw
Boom operator, Sound designer

Lees hier later meer over mij!

Instagram
Mischa van Schajik
Camera Operator

Lees hier later meer over mij!

Instagram
Marijke Beens
Setfotograaf/Behind the scenes director

Hartelijk dank voor het doneren, daar worden wij niet alleen blij van maar dadelijk ook de paarden!
Door jou donatie zijn wij een stapje dichterbij om de documentaire uit te voeren, waardoor er
meer aandacht komt voor het welzijn van de paarden. Door jou hulp hebben wij straks nog meer
blije en gezondere paarden in Nederland!

Coen van de Geijn
Behind the scenes camera operator/editor

 Ik gun de paarden hun ruimte. Ik zie stallen aan als gevangenissen en daar stoppen veel paarden eigenaren hun paard in als of het de normaalste zaak van de wereld is. Daarom ondersteun ik dit project. Ik wil dit doen door mijn passie te uiten en met volle trots mee te werken aan dit project!