Misschien heb je hier als eerste geklikt, zelfs terwijl we dit als derde blogpost hebben ingesteld? Begrijpelijk! Van ondernemer tot ondernemer.. Hoe idealistisch je ook bent. Geld blijft een belangrijk punt als ondernemer. De vaste lasten moeten nu eenmaal betaalt. Zelfs goede doelen moeten slim nadenken over geld.

Slim investeren is de grond voor meer impact, groei en het verder verspreiden van jouw boodschap. Of je nu een bedrijf hebt in de hippische sector of iets heel anders. Wij denken dat je misschien maar 30 klanten nodig hebt om je investering terug te verdienen!! Hoe? Dat lees je hieronder.

Waarom is het slim om in videolessen te investeren?

We gaan je proberen te overtuigen met een aantal punten:

Schaalvergroting

 • Door jouw kennis van lokaal niveau naar het internet te verplaatsen vergroot je je doelgroep en je kans op meer inkomsten.
 • Je kan kiezen om landelijk, of zelfs wereldwijd te verkopen wanneer je presenteert in het Engels.. Zo kan jij een e-learning aanbieden aan een grotere doelgroep, of een online academy starten die je wereldwijd presenteert. Als je dat wilt kunnen we je lessen ondertitelen.
 • Door jouw video’s nu al op hoge kwaliteit te laten opnemen verleng je de levensduur van de video’s. Is jouw informatie tijdloos? Dan kan je nog jarenlang verkopen. Een opname met een consumentencamera zal al snel achterhaald raken.

Relevantie

 • Door een hoge kwaliteit videolessen te kiezen laat je je klanten zien dat jouw informatie belangrijk genoeg is om in te investeren. Zo vergroot je, onbewust, ook het belang voor je klant. We mogen best een beetje psychologie gebruiken om iets goed te verspreiden toch?

Balans

 • Je weet veel, daar heb je al heel wat tijd en geld in geïnvesteerd. Die professionaliteit mag je laten weerspiegelen in de content die je uitbrengt. Jouw pr mag laten zien hoe goed je bent. Don’t be shy! Je laat je klanten zien dat je hen goed wilt informeren en daar ook aandacht aan besteed.

Dan nu dat waar je voor kwam. Prijzen! Wij zijn graag heel transparant over dat wat we vragen. Alle prijzen zijn doordacht en we zullen alle posten dan ook duidelijk uitleggen.

Dit zijn alle mogelijke kosten bij het op laten nemen van videolessen.

Post 1 Preproductie
Post 2 Filmdagen
Post 3 Apparatuurkosten
Post 4 Reiskosten
Post 5 Onkosten
Post 6 Montagedagen

Dit is een voorbeeld van een lesvideoshoot waarin er negen video’s van vijf minuten en één voorstelvideo van twee minuten worden opgenomen.

Post 1: Preproductie

Onder preproductie vallen al onze voorbereidingsuren. Onder andere het maken van een tijdsschema, het ophalen van extra benodigde apparatuur, het instellen van de apparatuur en autocue, etc. Naar onze ervaring spenderen we hier altijd 3 uur of meer aan. Voor preproductieuren rekenen we vijftig euro per uur. De kosten voor preproductie bedragen dus altijd honderdvijftig euro. Bij videolessen zijn er meestal geen extra voorbereidingsuren nodig.

!!! Extraatje van Videohippisch !!!

Naast onze voorbereidingsuren ontvang je een marketingbrainstorm met Officejunkie. Je betaalt hier niets extra’s voor. Hier lees je meer.
In het kort, Anja bekijkt je bestaande marketingkanalen en heeft hierna een gesprek met je van 1 uur. Hierin kijk je samen naar verbeterpunten met als doel jouw lesvideo’s, online academy of e-learning zo goed mogelijk aan te laten komen bij je publiek. Na de brainstorm ontvang je van Anja een verslag.

Anja is super gemotiveerd, fijn om mee te werken en kundig op het gebied van (social media) marketing.

Post 2: Filmdagen

De Videohippisch, oftewel Ralph en Leonie, zijn een team. Hier schrijft Leonie trouwens! Hoi!

We komen langs met zijn tweeën. Dit heeft een aantal voordelen. Leonie helpt met de teksten, autocue en bewaakt zowel de kwaliteit van de teksten als de tijdsplanning. Ralph heeft hierdoor zijn handen vrij om het mooiste plaatje met de mooiste audio te verzorgen. Samen letten we op jouw intonatie en uitspraak. Zo heb je tweemaal feedback op je tekst. We gaan altijd uit van een werkdag van acht uur. In dit voorbeeld word er één dag gefilmd. Filmen kost achthonderd euro per dag.

Post 3: Apparatuurkosten

Om die studiokwaliteit te garanderen komen we met een sterk stukje techniek aanzetten. Onze camera is er eentje die tv kwaliteit filmt. Daarnaast nemen we een tweede camera en lampen mee. En natuurlijk een autocue! Om de kwaliteit van de apparatuur te blijven waarborgen vragen we een apparatuursvergoeding. Zie het als de dakdekker die naast zijn dagloon ook nog een bedrag rekent voor de dakpannen. De benodigde apparatuur voor het opnemen van videolessen bedraagt vierhonderdvijfentwintig euro per dag. In dit voorbeeld filmen we één dag. Bij shoots van meerdere dagen rekenen we een korting op de dagprijs na de eerste dag.

Post 4: Reiskosten

Wij vragen een kilometervergoeding van éénentwintig cent per kilometer. De voorrijkosten binnen Nederland zijn maximaal honderd euro. We vinden het geen probleem om buiten Nederland te werken. We komen graag op nieuwe plekken!

Post 5: Onkosten

In dit voorbeeld worden er geen onkosten gemaakt. Normaal gesproken verzorgt de opdrachtgever de catering voor de dag. Mocht dit niet lukken dan kunnen we dit overnemen en dan zullen we de kosten in rekening brengen. Overige kosten kunnen, in overleg, ontstaan voor setdressing of overige wensen van de opdrachtgever.

Post 6: Montagedagen

Tijdens het monteren houden wij de gemaakte uren bij per onderdeel van de montage. In dit voorbeeld monteren we drie dagen. Ook hier gaan we uit van werkdagen van acht uur. Tijdens de montage werken wij beide aan dezelfde video’s. Zo is er een extra kwaliteitscheck en gaat het proces sneller. We vragen vijfhonderd euro per dag. In dit voorbeeld dus vijftienhonderd euro.

Het totaal van deze productie komt dus op 2900 euro.

Met Susanne namen we serie lessen op over het maken van een winstplan. Zij werkt met paardenondernemers maar haar onderwerp is belangrijk voor elke onderneming.

Verkoop jij je programma hierna voor 100 euro per persoon? Dan heb je dus maar 30 klanten nodig om jouw investering in de video’s terug te verdienen. Bedenk goed wie jouw doelgroep wordt. Uit hoeveel mensen bestaat die doelgroep eigenlijk? Loopt dat in de tientallen, honderdtallen, duizendtallen of ga je wereldwijd?

Alles wat jij verkoopt na het terugverdienen van je investering is pure winst!!

Hoeveel ga je verkopen?

 • Spreek jij bijvoorbeeld alle Nederlandstalige paardenmensen aan die interesse hebben in de basispsychologie van paarden? Dan zijn die 30 klanten peanuts!
 • Is jouw doelgroep kleiner? Omdat je bijvoorbeeld een theoriecursus maakt over het hoefmechanisme voor gevorderden? Dan is jouw informatie misschien meer geld waard en kan je spelen met een hogere verkoopprijs.
 • Ga je wereldwijd met jouw info omdat je in het Engels gaat opnemen? Dan reken je weer anders en kan je misschien ook nadenken over een grotere investering door het laten opnemen van praktijksituaties vol met mooie close-ups en slowmotion beelden. (Daar zijn wij ook zeker voor in en hebben we veel ervaring mee!)

  *Laat je trouwens niet intimideren door alle paardenvoorbeelden. Heb jij een totaal ander onderwerp? No problem!
Het liefst zitten we aan de keukentafel maar woon je ver weg? Dan ontmoeten we elkaar via Skype of videobellen we je om de plannen te bespreken.

Zo bepalen we de uiteindelijke prijs:

Het valt je vast op dat we hier geen vaste prijs noemen. Dat klopt. Bij het maken van videolessen zijn er vier zaken bepalend voor de prijs.

 1. Het aantal lessen
 2. De lengte van de lessen
 3. De complexiteit van de inserts(oftewel de opsommingen in tekst, tussenschermen, inscreen video’s, etc.)
 4. De toevoeging van door ons gefilmde inserts, praktijkvoorbeelden of complete lessen met paard.

  Let op! in het rekenvoorbeeld hierboven hebben we het alleen over theorielessen zonder extra door ons gefilmde beelden. Mocht je bijvoorbeeld je introductievideo willen aanvullen met extra door ons gefilmde beelden? Dan bespreken we hoeveel tijd we hiervoor nodig zullen hebben. In dit voorbeeld hebben we kort de tijd ingelast om beelden te maken van Susan en haar paarden. Hoe meer tijd je hiervoor inplant, des te mooier het resultaat.

Als je een goed kloppende offerte wilt ontvangen is het dus handig om alvast na te denken over deze punten. Lees hiervoor ook even de pagina waar we de 15 stappen naar lesvideo’s beschrijven. Hier krijg je een nog beter idee wat er allemaal nodig is om een videolesplan op te zetten. En kom je er achter dat het niet zo heel ingewikkeld is! Hier lees je over wat we je precies kunnen leveren.

Ben je benieuwd wat een serie video’s jou zou kosten? Neem dan contact met ons op.

We horen graag van je!

Leonie en Ralph