In het kort:

 • Studiokwaliteit opname op jouw eigen locatie
 • Begeleiding in het filmproces
 • Snelle levering
 • Gebruik van een autocue
 • Multicamera opname
 • Professionele titels en tussenschermen
 • Vooraf een marketing brainstorm met verslag

Kan ik de video’s niet beter zelf opnemen?

Zelf een cameraatje aanschaffen en starten met filmen kan. En dat juichen we toe! Film is leuk en je springt er echt uit tussen je concullega’s wanneer je meer gaat filmen.

Filmen, en vooral monteren kost echter ook veel tijd. De tijd investeren om zelf te leren filmen en monteren, een cursus video editing of videografie doen is pittig en het resultaat misschien matig. Ons, oftewel de Videohippisch, inhuren scheelt je tijd, hoofdpijn en voorbereiding.

Wij loodsen je door het filmproces heen en leveren hoge kwaliteit producties af voor jouw online academy, online videocursus of e-learning.

Voor het eerst voor de camera staan(of zitten) is spannend! We helpen je om je op je gemak te voelen en lukt het niet gelijk goed, dan doen we gewoon nog een take, en nog één. Tot hij goed gaat. Eigenlijk altijd blijkt, dat na een paar herhalingen van de eerste video, de rest er zo uitrolt. Zeker wanneer je zelf je tekst geschreven en geoefend hebt. Je hebt de teksten voor je neus op de autocue waardoor je het niet uit je hoofd hoeft te presenteren!

Filmmaken vraagt zeker wat van je focus, en aan het eind van de dag ben je moe! Maar voldaan, met al resultaat een serie lessen die jouw bedrijf weer een stap verder helpen. En het mooiste? Wij monteren ze voor je! Dus kan jij je direct gaan focussen op de verkoop!

De kwaliteit die je op deze manier neerzet doet niet alleen veel voor je imago, maar ook voor de verkoopprijs van je lesprogramma.

Dan nu uitgebreid. Dit kan je verwachten:

Studiokwaliteit opname op jouw eigen locatie

 • We zijn een professioneel videoteam. We toveren elke locatie om tot een fijne studio omgeving. Bij jou aan de keukentafel of in je normale werkomgeving. 
 • Goed geluid is erg belangrijk voor de focus van je studenten. Een camera met ingebouwde microfoon die kraakt, teveel omgevingsgeluid opvangt of erg ‘scherp’ klinkt zorgen voor afleiding. Wij nemen je stem van dichtbij op en verstoppen waar dat kan de microfoon voor een mooi beeld en schoon geluid!
 • Met je locatie kies je een deel van je uitstraling. Wil je een sjieke kantooromgeving, of juist een huiselijke sfeer creëren? Denk hier goed over na met het kiezen van je locatie. Ken je doelgroep. Wat spreekt hen aan? En waar komen zij in een positieve leerflow? De enige voorwaarde is dat het omgevingsgeluid beperkt is.
Je kunt hier goed zien hoe fijn de aandacht bij Thirza Hendriks Classical Horse Training blijft door gebruik van studiolicht. Ondanks de paarden inde achtergrond kan de kijker zo goed de focus bij de les houden.

Begeleiding in het filmproces

 • We bespreken je lessen en teksten met je voor. Zo kunnen we opmerken of je je tekst wat meer naar spreektaal moet veranderen, of de lessen in balans zijn met elkaar en of er ergens misschien nog een extra insert nodig is.
 • We geven je de ruimte voor meerdere takes. Zenuwen zijn normaal. De eerste take is nooit de mooiste, daarom volgen er altijd meer. Het duurt soms een aantal takes voor de zenuwen weg zijn en je ontspannen, zonder al teveel versprekingen kunt presenteren.
 • Tijdens de opname letten wij op je uitspraak, intonatie, snelheid van vertellen en versprekingen. Dit geeft voor jou de rust om je op de inhoud en jouw lichaamstaal te kunnen focussen. Videomaken is teamwork! Ieder heeft zijn eigen rol.
Klaar voor de start?! We passen de snelheid van de autocue aan aan jouw snelheid van presenteren.

Snelle levering

 • Direct na het filmen start de montage van je video’s. We streven bij theorielessen altijd naar een levering tot maximaal 7 dagen na opname van de video’s.

Gebruik van een autocue

 • Tekst uit je hoofd leren hoeft niet want je ziet alle tekst handig voorbij rollen! 
 • Jouw voorbereidingstijd beperkt zich tot het ontwikkelen van je verkoopplatform, lesstof en het doorgeven van gewenste tussenschermen en tekst over de video.
 • In een andere taal presenteren wordt makkelijker doordat je je tekst kunt oplezen.
De autocue bevind zich voor de lens van de camera. Zo kijk jij altijd je publiek aan.

Multicamera opname

 • Doordat we met 2 camera’s opnemen kan er in de montage makkelijk geknipt worden. Het is dan niet erg als je je verspreekt, ‘uh’ zegt of wat meer rust tussen je gesproken zinnen nodig hebt. Zo krijg je zelfs als onervaren presentator een mooi product. 
 • Natuurlijk raden we wel aan je tekst vooraf goed hardop voor te lezen en te timen. Dit geeft je niet alleen een idee hoe lang je video’s duren. Maar verbetert altijd je product.

Professionele titels en tussenschermen

 • Soms is het fijn om een aankondiging van een hoofdstuk, een opsomming of ondersteunende afbeelding in beeld te zien. Deze monteren wij er voor je in zodat jij geen tijd hoeft te steken in zelf leren monteren.
 • Dit is een mooie plek om jouw huisstijl terug te laten komen. Door tussenschermen te gebruiken met een eigen ontwerp, het gebruik van jouw standaard lettertype of de kleuren van jouw website of logo.
Susanne koos voor een tussenscherm waar haar huisstijl goed naar voren kwam. Haar kleuren; blauw, groen en geel. Zo past de serie goed in haar webomgeving.

Vooraf een marketing brainstorm met verslag

 • Voor je start met je verkoop is het goed om nog eens kritisch naar je marketingkanalen te kijken en waar nodig te verbeteren.
 • Officejunkie bekijkt met jou je bestaande kanalen en brainstormt met je hoe jij je video’s zo goed mogelijk aan de man kunt brengen.(deze hulp is altijd in de prijs inbegrepen).

We hopen je overtuigd te hebben om toch voor dat stukje extra kwaliteit en gemak te gaan. Neem snel contact op als je eens verder wilt praten!

Of lees verder over de stappen naar het maken van jouw eigen lesprogramma, of de kosten van het laten filmen van videolessen.

Groetjes van Leonie en Ralph!

Comments are closed.